Going in Style, razbunarea pensionarilor

Filmul este o comedie geriatrica despre razbunarea unor pensionari umiliti de sistem, personaje interpretate in mare stil de trei veterani ai cinematografiei: Morgan Freeman, Michael Caine si Alan Arkin.

Cum as fi putut rata un remake dupa filmul regizat in 1964 de catre Atienza, apoi de catre Martin Brest in 1979 si faptul ca-i puteam vedea pe trei castigatori ai premiului Oscar jucand impreuna. Regizorul Zach Braff i-a adus impreuna pe cei trei veterani ai cinematografiei - Caine are 84 de ani, Freeman 79 si Arkin 83!!!!

                        Filmul este o celebrare a negarii efectelor imbatranirii, o comedie geriatrica, o razbunarea a pensionarilor umiliti de catre sistem, totul pe fondul unui ultraj economic. Cei trei, desi destul de in varsta, inca mai sunt obligati sa lucreze datorita statutului incert economic. Prin fuziunea firmei si mutarea in alta tara ei isi pierd locurile de munca, dar si pensiile, fiind trasi pe sfoara. In acelasi timp Caine descopera ca a fost prostit de catre banca cu un credit ipotecar reglabil si acum este pe punctul de a-si pierde casa. In timp ce agonizeaza in banca primind toate aceste vesti, aceasta este jefuita de trei tipi cu masti, lucru care-i da ideea lui Caine sa organizeze la randul sau un jaf. Nu pare o idee rea pentru ca alternativa inchisorii apare ca un loc unde sigur vor avea un acoperis si trei mese pe zi pentru tot restul vietii.

                     Intalnim multe situatii amuzante: modul in care fura dintr-un magazin alimente inghesuindu-le in haine intr-un mod vizibil; fuga din magazin cu Morgan Freeman ghemuit in cosul unui scaun cu rotile motorizat condus de Caine si o agenta de paza urmarindu-i; detalii mici cum ar fi pe Caine incercand sa se ridice dintr-un scaun sau pe Arkin incercand sa se apere de avansurile frumoasei Ann Margret (75 ani).

                                                                                                                                 

                        Este foarte distractiv sa vezi certurile intre cei trei artagosi, pentru ca au personalitati incompatibile, dar totusi acestia tin unii la altii. Din cand in cand mai apare cate un personaj haios asa cum este Christopher Lloyd (78 ani) care joaca exceptional rolul unui prieten senil; bancherul, un tip ce intra la cea mai mica criza in panica; agentul FBI  antipatic (Matt Dillon).  De fapt numai privindu-i pe cei trei batranei care abia se misca, dar planuind sa se razbune si sa sparga o banca este distractiv si ti-i face imediat simpatici. Imi aduce aminte de filmul din 2015 The Intern cu Robert De Niro, care descopera ca pensionarea este plictisitoare; dar Robert avea 73 de ani, cam tanar.

                           Un film deconectant, simpatic, cu un ritm destul de rapid pentru varsta protagonistilor, iar ocazia de a-i vedea impreuna pe acesti actori exceptionali este irezistibila. Pe blog: https://ralucabrezniceanu.ro/2017/04/cei-trei-artagosi-in-going-in-style/.


Imi doream de mult sa vad un film emotionant despre prietenie, familie si lucrurile importante din viata. Filmul Going in Style incepe cu o situatie bancara: un bancher nu l-a informat pe personajul interpretat de Michael Caine, despre toate riscurile unui credit si acesta descopera ca este posibil sa isi piarda casa. In timp ce discuta cu cel care s-a ocupat de creditul sau, banca este jefuita de trei tipi cu masti. Acest eveniment ii da ideea lui Caine sa organizeze impreuna cu prietenii sai, Morgan Freeman si Alan Arkin un jaf.

                       Este un film care te cucereste: cei trei prieteni: Willie, Joe si Al au grija unul de altul, se incurajeaza si isi iubesc familia. M-a impresionat relatia si grija lor pentru nepotii si copiii lor si mi-a placut relatia lor speciala de prietenie, construita in zeci de ani, dar si curajul lor de a incerca sa rezolve obstacolele aparute.  Actiunea filmului te prinde, apar personaje noi si este o comedie in care traiesti fiecare clipa.                                                                                                   

                       Michael Caine si Morgan Freeman au mai jucat impreuna in cele trei filme din seria Batman, realizate de Christopher Nolan.  Sunt convinsa ca voi revedea acest film. Pe blog: http://mirelacoman.blogspot.ro/2017/04/going-in-style-un-film-despre-prietenie.html


Un grup de trei prieteni in varsta vor sa jefuiasca o banca, decizie luata in urma unor probleme legate de pensie. Dupa indelungi pregatiri pentru jaful perfect, dupa ce isi pun la cale toate cele necesare si isi sincronizasera ceasurile, pornesc in marea aventura, cu mastile pe fata. Cei trei si-au stabilit pana si alibi-ul: un carnaval unde ajutau la organizare.  Angajatii bancii si clientii aflati in momentul respectiv in banca s-au speriat teribil si le-au dat ceea ce au vrut, doar ca o fetita de vreo patru anisori este mai viteaza si pe punctul sa-i demaste.

                                                                                                                   

                          Finalul m-a surprins. Cu un speech legat de prietenie, cadru fixat doar pe doi dintre mosnegi, am crezut ca sunt la o inmormantare, dar de fapt, era o nunta. A cui? Veti afla cand veti viziona comedia Going in Style. Pe blog: https://roxanastiubei.wordpress.com/2017/04/14/going-in-style-un-film-care-merita/. 

Alte articole