Inspire ME: De vorba cu Bogdan Uta, muzician

21-04-2017 - Inspire Cinema
Cand ceea ce-ti place devine meserie, nu vei munci nicio zi in viata ta!

Bogdan Uta, solist-instrumentist al Filarmonicii Oltenia si membru fondator al trupei Casual Band, recunoaste ca meseria i-a fost insuflata de mic, el provenind dintr-o familie de artisti.

A inceput sa studieze pianul de la noua ani, in prezent adunandu-se peste 30 de ani, in care muzica a jucat unul dintre rolurile principale din viata sa. Energia cu care se implica neobosit in diverse proiecte culturale sau cu trupa, se datoreaza, spune el, faptului ca si-a ales o meserie pe care o face cu pasiune: “Cand ceea ce-ti place devine meserie, nu vei munci nicio singura zi in viata ta!" 

Ii place sa petreaca cat mai mult timp alaturi de fiul sau, Stefan Bogdan, care are trei ani si deja ii calca pe urme. De doua dintre pasiunile comune am aflat si noi: inclinatia artistica spre clarinet si placerea de a urmari filme, ce-i drept in cazul lui Bogdan Jr., animatiile pana in prezent.

Iti mai amintesti cand ai vazut prima data un film la cinematograf?

Primul film a fost unul cu Piedone, personaj care ulterior mi-a devenit si idol. Eu aveam in jur de patru ani, iar cand am iesit de la cinema, tin minte ca ramasesem sub influenta filmului si cautam in aglomeratie, foarte atent, personaje negative pentru "a-i pune la punct".

In acea periada, 1982-1983, biletele la film se procurau mai greu si imi mai amintesc ca ai mei au stat la o coada imensa, pentru a le cumpara.

Un film vazut recent la cinema?

Am vazut Collateral Beauty si Logan, la Inspire Cinema si ambele filme mi-au placut foarte mult. Profit de ocazie pentru a lauda calitatea audio din salile de la Inspire, probabil "defect profesional". (zambeste)

Proiecte ale Casual Band in prezent?

'Familia Casual', cum ii spunem noi, lucreaza in prezent la un repertoriu nou. Ma suprind mereu placut colegii din trupa, care raspund frumos provocarilor mele muzicale.

                         

Michelle, de exemplu, a invatat sa acompanieze intr-un timp foarte scurt, unul dintre cele mai complexe stiluri muzicale: bossa-nova. Ne asteapta o perioada plina cu evenimente si ne pregatim intens pentru asta.

 

Interviu realizat de Carmen Girbea - Inspire Cinema.

 

Alte articole