Inspire ME: De vorba cu Geo Fabian, muzician

05-05-2017 - Inspire Cinema

Instrumentist profesionist al orchestrei simfonice a Filarmonicii Oltenia, Geo preda vioara in cadrul Departamentului de Muzica al Universitatii din Craiova si canta la nu mai putin de patru instrumente: pian, mandolina, blockflote, un instrument inrudit cu fluierul, si la vioara, preferata sa.

Pe la varsta de cinci ani, isi insotea tatal, muzicolog si profesor de muzica, la concertele de la Filarmonica, iar la sapte ani a pus prima data mana pe vioara si de atunci nu a mai lasat-o. A fost momentul in care muzica i-a acaparat viata si a inceput sa-i traseze destinul.

A urmat Liceul de Arte "Marin Sorescu", a facut masteratul in Timisoara si in prezent este doctorand al Universitatii de Muzica din capitala.

Cand nu are concerte de muzica simfonica la Filarmonica, imbracat la patru ace si incantand publicul meloman cu vioara sa, il poti asculta in pub-urile craiovene alaturi de colegii din trupa de cover-uri, Old School. De data aceasta, imbracat lejer, schimband dezinvolt ritmul de la o melodie la alta, dar si instrumentele rand pe rand; aceasta trecere de la pianina la mandolina, si iar la vioara, fiind un spectacol in sine.

                                                        

 Cand nu predai, compui sau canti, ce faci in timpul liber?

Merg la concerte simfonice, rock, pop, jazz (zambeste). Pe langa muzica, imi place sa merg la teatru, la film, sa calatoresc, sa ma plimb cu rolele, sa petrec timp cu prietenii.

Ai amintit de film. Ce filme preferi?

In general imi plac comediile, filmele de actiune si aventura. Unul dintre filmele mele preferate este „The Legend of 1900”. Recent am vazut la Inspire Cinema un film romanesc de exceptie:  „6,9 pe scara Richter.”

 Consideri ca isi are locul muzica clasica in industria filmului?
Muzica in general joaca un rol foarte important in industria filmului. Cu ajutorul muzicii regizorii reusesc sa creeze mai usor atmosfera pe care doresc sa o transmita publicului. Cateva exemple de compozitori de muzica de film, pe care ii apreciez ar fi: Ennio Morricone, John Williams (Star Wars), Hans Zimmer sau Vladimir Cosma.

Material realizat de Carmen Girbea - Inspire Cinema

Alte articole