CINEMATECA se intoarce!

CINEMATECA se intoarce!

CINEMATECA se intoarce, cu un nou sezon de filme alese pe spranceana!


Si cel de-al doilea sezon va fi deschis tot de inegalabilul Gene Kelly, intr-un musical de legenda. Si DA, e vorba despre Singin' in the Rain. Un film care a facut istorie, chiar despre .... istoria filmului. Vom descoperi o poveste duioasa si amuzanta despre tranzitia de la filmele mute la cele sonore.

Iar intre numere muzicale de toata frumusetea, se gaseste si ACELA, pe care il putem vedea si asculta de 1000 de ori.

Asadar, te asteptam vineri, 13 octombrie, la ora 19:30, la Inspire Mercur Craiova, pentru a redescoperi lumea magica a cinematografiei!

Ia-ti biletul acum si canta alaturi de noi soundtrack-uri celebre!

 

Cinemateca, este un proiect dezvoltat la initiativa blogger-ului craiovean, Iulian Fira.

Critic de arta si pasionat de filmele clasice, de fiecare data Iulian ne surprinde cu detalii surprinzatoare din spatele culiselor celor mai memorabile filme, care stau la baza cinematografiei asa cum o cunoastem astazi. In minutele anterioare fiecarei proiectii de Cinemateca, aflam lucruri inedite, care ne fac sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva, sa intelegem mai bine contextul istorico-politic al vremurilor in care aceste filme au fost produse.

Fie ca este vorba de Singin' in the Rain, care este un film de referinta si in egala masura cu o popularitate crescuta, sau 12 Angry Men, care este #5 in top 250 pe Imdb.com, actorii au un joc actoricesc care te ung pe suflet, si iti transmit o emotie pura sau scene memorabile de-a lungul anilor.

Initiat in decembrie 2022, cu prima proiectie a musicalului An american in Paris, cu Gene Kelly si Leslie Cron in rolurile principale, Cinemateca a ajuns deja la cel de-al doilea sezon. Astfel, in fiecare a 2-a vineri din luna, in perioada octombrie 2023 - iunie 2024, incepand cu orele 19:30 si 20:00, in locatia Inspire Cinema din Mercur etaj 4, vom fi incantati si fermecati de filme cu actori celebri si scene memorabile.

Locurile sunt limitate, satisfactia unui film bun garantate, asa ca nu amana si cumpara-ti biletele online pentru tine si prietenii dragii! Cu siguranta vei avea nevoie sa ai cu cine sa impartasesti aceste momente! Daca totusi vii singur, data viitoare o sa ai un subiect impresionant de discutie! 

 

Alte noutati

Concurs